“Ik geniet van alle stralende gezichtjes bij de intocht”

Binnen Dordrecht heeft Chris Hoogerwaard een soort ‘dubbelrol’: hij werkt bij de gemeente, maar zet zich ook in als vrijwilliger. Hij vertelt: “De meeste mensen zullen me kennen als sinterklaas. Toen ik in 2008 toevallig hoorde over een ‘sinterklaasvacature’ was mijn interesse direct gewekt. Hierna heb ik me aangemeld bij Stichting Intocht Sint Nicolaas (SIS). Als nieuwe sinterklaas werd ik gevraagd hier een voorzittersrol bij te nemen. Dit was een grotere vrijwilligerstaak dan ik voor ogen had. Eigenlijk is het totaal uit de hand gelopen …”

Voor veel organisaties is het lastig nieuwe, jonge vrijwilligers aan te trekken. In het bestuur van SIS zitten een aantal jongeren. Hier is Chris erg blij mee: “Zij geven een frisse blik op actuele zaken”. Het bestuur organiseert niet alleen de intocht; SIS is ook deelnemer van het Dordtse beweegfeest. De pietenband en sportaanbieders werken hier samen om Dordtenaren kennis te laten maken met verschillende sporten.
Chris vertelt: “Vrijwilligerswerk en dingen organiseren is hartstikke leuk, maar het kost ook veel tijd. Ik merk dat het enthousiasme het bij mij toch altijd wint van de tijd; daarom organiseren we volgen jaar, als extraatje, een grote sinterklaasshow in het kader van ‘800 jaar Dordrecht’”.

 

Chris is het hele jaar druk met sinterklaas, met een piek aan het einde van het jaar. “Er moeten op de dag zelf bijvoorbeeld enorm veel kleine dingen geregeld worden zoals pepernoten bijvullen en geluid testen”, vertelt Chris. Als sinterklaas is hier amper tijd voor; hier ziet hij kansen voor INZET078!. Chris: “Het is fijn om dan, naast onze vaste vrijwilligers, extra handjes te hebben”.

Het motto van Chris is: je maakt je leven een stuk rijker als je je inzet als vrijwilliger. Je krijgt er zoveel voor terug!
“Ik geniet van alle stralende gezichtjes bij de intocht, maar ook van de reacties van bejaarden bij een optreden van mijn zangduo of bij een rondje wandelen door het park. Daar krijg ik energie van!”, aldus een enthousiaste Chris.
Hij noemt zichzelf een extreem voorbeeld. Naast zijn werk als sinterklaas is hij bijvoorbeeld ook nog presentator/stagemanager bij Big Rivers en kerstman.
“Als ik meer tijd zou hebben, zou ik nog meer vrijwilligerswerk doen. Het is echt een ‘way of life’ geworden. Gelukkig ziet mijn gezin dit ook zo, en steunen zij mij. Natuurlijk kan het ook een tandje minder. Je moet doen wat bij jou past en waar jij energie van krijgt”, aldus Chris.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Contact

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met INZET078!

 

Participanten