Siem zet zijn spierkracht in voor Dordt

“Als ik een paar dagen niet op de zaak geweest ben, ga ik het gewoon missen.” Met ‘de zaak’ doelt Siem Wulfsen op de opslagruimte en het kantoortje van ‘Geef het Dordt’. Een stichting die goederen inzamelt om deze door te geven aan Dordtenaren die het goed kunnen gebruiken.

Siem –de meeste Dordtenaren kennen hem nog als de ‘Sterkste Man van Nederland’- kwam een aantal jaren geleden bij de ‘Geef het Dordt’ om één dagje mee te helpen. Inmiddels is hij bijna alle dagen van de week op ‘de zaak’ te vinden.

“Sjouwen” is het antwoord op de vraag wat hij doet voor “Geef het Dordt”, maar intussen doet hij wel wat meer dan dat. “Laatst kwam ik bij een vrouw die met vier kindertjes op het kale beton zat. Ze had nog geeneens een koffiezetapparaatje. Nou dan ga ik voor die kindertjes op zoek he…. en twee weken later werd er bij ons een televisie binnen gebracht. Die moet ik hebben!, dacht ik meteen. Nou die kids die gingen zowat door het plafond van blijdschap toen ik die TV kwam brengen. “

De voormalig krachtsporter werd in de jaren tachtig bekend van het tv-programma ‘De Sterkste Man van Nederland’. Zijn spierbundels, die hij nog altijd onderhoudt in de sportschool, komen bij dit werk natuurlijk goed van pas. Maar spierkracht is lang niet het enige dat nodig is, vertelt hij: “Er moet ook heel veel geregeld en georganiseerd worden. Daarvoor hebben we twee dames op kantoor zitten. En we hebben sinds kort een wereldgozer bij ons team die kapotte spullen repareert en we hebben natuurlijk onze Suus, degene die dit project is gestart. Zij is de motor achter ons team. Ze is jaren gelden begonnen vanuit een flatje in Wielwijk. Stonden alle spullen opgeslagen op één hoog,” lacht Siem.  Inmiddels is er een grotere opslag gevonden, maar zelfs die begint nu alweer te klein te worden.

‘Geef het Dordt’ werkt zonder subsidie. Iets wat Siem toch een beetje dwars zit: “Gelukkig krijgen we veel giften. Die hebben we hard nodig want de opslagruimte, de brandstof en het onderhoud van de bus is niet gratis. En ja, ik hou van die zaak he. Alles wat we voor elkaar hebben gekregen, daar hebben we zelf voor gezorgd. We hebben een goed team en we zijn lekker bezig met elkaar. En dan mag je nog mensen blij maken ook. Wat wil je nou nog meer?!”

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Contact

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met INZET078!

 

Participanten