Scrollen
Verhaal

Lullen en poetsen

Veelzijdig klusser Jan Slappendel is een aanpakker die voor meerdere vormen van vrijwilligerswerk zijn hand niet omdraait. Van planner en chauffeur bij Voedselbank Dordrecht tot voorzitter bij de Adviesraad WMO/jeugd. Jan is met pensioen en vindt het waardevol om een zinvolle bijdrage te leveren aan de Dordtse samenleving.
Vrijwilliger zijn op jouw voorwaarden

Jan: “Het mooie van uiteenlopend vrijwilligerswerk doen, vind ik de verschillende lagen waarop het zich afspeelt. Van heel concreet, naar middenkader functies en uitvoerend tot en met de beleidskant en advisering aan gemeente en politiek.”

Handyman

Over ‘poetsen’ gesproken, daar vindt Jan ook voldoening. Onlangs werd via de digitale burenhulp website WeHelpen Dordrecht een match gemaakt met handyman Jan. Samen met zijn zoon Ben legde hij een nieuwe vloer bij een echtpaar die dit wegens omstandigheden niet zelf kon. “Deze mensen waren dolgelukkig dat het laminaat na pakweg 6 maanden eindelijk uit de verpakking kon.”

Variatie in nuttig en leuk werk, ik zou het niet anders willen.

Worstenbrood

Wij vroegen ons af of deze verbouwingsklus van enkele dagen nog wel bestempeld kan worden als burenhulpklus. Het leek ons een beetje op het randje. Toch was dit geen issue voor Jan. Het praktische en het directe resultaat van zo’n burenhulpklus spreekt Jan aan. De waardering en dankbaarheid is welgemeend en groot. “Ook de heerlijke worstenbroodjes tijdens het klussen geven positieve energie en voelen waarderend. De hulpvragers zijn zelf niet in de gelegenheid en hebben lange tijd behoorlijk tegen de klus aan zitten hikken. Ze zijn dolgelukkig als het dan eindelijk gedaan is en daar gaat het om.”