Scrollen
Verhaal

Denk na wat je uit vrijwilligerswerk wil halen

Als er iemand ervaring heeft in de wereld van vrijwillige inzet, dan is het Frank Horemans wel. Bij INZET078! mochten wij tot november 2020 profiteren van zijn kennis als adviseur, want inmiddels is Frank met pensioen. Op het laatste moment hebben we hem nog even aan de tand gevoeld over vrijwilligerswerk.
Waar word je blij van, vraag ik bij een intake

De tekst was actueel tot 1 november.

“Vanuit INZET078! ben ik adviserend naar vrijwilligers, maar ik kan ook ervaring als vrijwilligerscoördinator meenemen, die functie bekleed ik bij LETS Ruilwinkel. Ik weet wat er aan beide kanten speelt. Ik zorg voor de voorwaarden dat mensen kunnen functioneren en hun ding kunnen doen. Het is als teambuilding, dus dat iedereen krijgt wat ie komt halen in een goede sfeer.”

“Ik heb in mijn betaalde baan veel met vrijwilligers te maken dus als ik thuiskom, dan vind ik het wel weer even genoeg”, lacht Frank die motiveert waarom hij zelf geen vrijwilligerswerk doet. “Wel veel gedaan hoor, zoals artikelen schrijven voor een informatieblad in Terheijden. Als hobbyist schreef ik aardige stukjes en ik wilde eens kijken of ik dat ook voor een groter publiek zou kunnen. Ik heb daar ontdekt dat schrijven een talent van mij is.”

Het is als teambuilding, zorg dat iedereen krijgt wat ie komt halen in een goede sfeer.

“Ontdekken van talent is wat ik aanbeveel. Waar word je blij van? Dat is waar mensen aan moeten denken als ze de stap zetten om vrijwilligerswerk te gaan doen. Als je eerst gaat bedenken wát je gaat doen, dan blokkeer je min of meer je talenten. Kijk vooral naar wat je echt leuk vindt. Wat is je passie? Als je dat goed in beeld hebt, ga dan daarna kijken wat goed bij je past.”

Tot slot uiteraard dé vraag: Wat ga je doen met je pensioen? “Ik ben een biljarter, oude mannensport, lacht Frank. Ik speel uit- en thuiscompetitie, maar wegens een handoperatie ben ik wat teruggezakt. Ik wil weer extra gaan trainen om op het oude niveau te komen. Of daar vrijwilligerswerk uit voorkomt? De laatste jaren had ik mijn energie nodig voor mijn werk, maar als ik met pensioen ben, vind ik het wel weer leuk om iets te gaan doen. Stilzitten is er in geval niet bij.”