Scrollen
Verhaal

Via vrijwilligerswerk naar ondernemen in de sociale sector

Geboren en getogen in Ecuador is Gisela Libreros 29 jaar geleden voor de liefde naar Nederland verhuisd. 20 jaar lang runde ze een onderneming met haar man. In de coronaperiode werd het tijd voor iets anders. De onderneming werd verkocht en Gisela ging uitzoeken wat ze nog meer leuk vindt dan hard werken in een commerciële branche. Haar ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan: nieuwe plannen liggen klaar.
Vrijwilliger zijn op jouw voorwaarden

Gisela: “Ik ging op zoek naar wat ik echt leuk vind om te doen. Corona was een eenzame tijd, toen dat voorbij was, wist ik dat ik meer contact wilde maken met lokale mensen. Ik kreeg de tip om kennis te maken met INZET078!. Ik kon mijn wensen opgeven en die kans heb ik benut. Ik vertelde dat ik graag iets wil opzetten, organiseren, coördineren. Met het oog op mijn nieuwe ondernemingsplan en mijn diensten als ‘organizer’ aan te bieden, ging ik al snel aan de slag.”

Ik wil bijdragen aan een prettiger leven van een ander

Aan de slag

Gisela werd als vrijwilliger ingezet bij het organiseren van het INZET078!-wijkpunt in Sterrenburg. Ze gaf advies en bracht verbeteringen aan, zoals de inrichting en de presentatie. Daarna werkte ze bij speelgoedwinkel Tante Pip. Bianca Pipping is initiatiefnemer van deze sociale onderneming. Zij runt ook speelotheek Pip & Zo en Speelgoedbank Drechtsteden. Gisela: “Bianca heeft altijd goede plannen, maar tijd ontbrak om alles zelf uit te voeren. Omdat er veel spullen worden gedoneerd was er magazijnbeheer, winkelinrichting en een registratiesysteem nodig. Ik kreeg de vrijheid om structuur aan te brengen. Ook de speelotheek is nu geordend en heeft een duidelijke digitale catalogus. Ik heb daarin de leiding mogen nemen. Ik ben trots op het resultaat, maar waar ik het meest blij van werd is de samenwerking met de andere vrijwilligers en stagiaires. We leerden van elkaar. Zo kan ik nu veel meer geduld opbrengen, iets wat ik nog niet had.”

Toekomst

“Het vrijwilligerswerk heeft mij veel gebracht, ik kan het anderen van harte aanbevelen.” Stellig zegt Gisela: “Als ik zie hoeveel mensen eenzaam zijn en hoeveel mooie organisaties leuk vrijwilligerswerk aanbieden, dan denk ik: sluit je erbij aan en ga lekker aan de slag. Eenzaam zijn is niet fijn, maar eenzaam dóen is helemaal niet nodig. Kom erbij! Je geeft iets en je krijgt iets.”

Inmiddels werkt Gisela aan haar toekomst als organizer. Haar onderneming heet Organizer Gisèle: “Ik gebruik het ondernemerschap om mijn sociale kant uit te zoeken. Hoe kan ik van invloed zijn op een prettiger leven voor de ander. Ik wil mij voornamelijk inzetten voor maatschappelijke organisaties, senioren en voor gezinnen. Het klinkt misschien raar, maar ik wil mijn werk zodanig doen, dat ik overbodig word. Overzicht hebben geeft bij mensen direct rust in het hoofd. Als dat is gelukt, dan ga ik met veel plezier door naar de volgende klant.”

Volg Organizer Gisèle op Instagram en Facebook

En neem eens een kijkje op haar website: www.organizergisele.nl