Scrollen
Verhaal

Uitslag Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023

Op donderdag 7 december 2023 zijn de Dordtse Vrijwilligersprijzen uitgereikt tijdens het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen.
Vrijwilligers in Dordrecht bedankt

Het prijzengeld van € 7.000 – werd door de vakjury verdeeld onder vier winnende vrijwilligersorganisaties. Van harte gefeliciteerd!

Stichting Debster’s geef en ontvang Dordt – Aanmoedigingsprijs € 1.000,- voor de organisatie die recent is gestart en een inspiratiebron is voor anderen

Motivatie jury: Stichting Debster’s is inspirerend en draait volledig op vrijwilligers. Vanuit een eigen woning, wordt dit initiatief vormgegeven en hebben zij in korte tijd enorm aan de weg getimmerd. Deze vrijwilligers werken hard en een aanmoediging kunnen ze goed gebruiken. Vanuit liefde, compassie en er zijn voor je medemens die het niet of minder breed heeft. Hun ambitie is enorm en dit verdient zeker een aanmoediging.

Wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders – Talentprijs € 2.000,- voor de organisatie die zich richt op talent en ontwikkeling van vrijwilligers

Deze zeer kleine groep vrijwilligers krijgt het voor elkaar om een centrale plek te zijn voor alle kinderen in Dordrecht. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling en inzet van de vrijwilligers. Zo krijgt iedereen essentiële cursussen (EHBO en reanimatie) en er wordt gewerkt met een “maatjes” systeem. Ze hebben diverse overleggen, iedereen wordt betrokken en ze evalueren gezamenlijk hun activiteiten en inzet. Men helpt en coacht elkaar en er wordt gekeken naar waar wiens kracht ligt en dus het beste inzetbaar is.

Broodnodig – Passieprijs € 2.000,- organisatie met een grote impact in de Dordtse samenleving

De vrijwilligers van broodnodig hebben de drive en passie om mensen te helpen die niet bij bijv. een voedselbank terecht kunnen. Broodnodig geeft persoonlijke aandacht en ze dragen bij aan een positieve maatschappelijke impact. Ze bestaan al lang en daarom is het noemenswaardig en waardevol dat ze dit jaar in jaar uit, week in week uit blijven doen. Met aandacht en empathie, speelt broodnodig in op de meest fysiologische behoeftes van een mens.

DrechtStadLoop – Publieksprijs € 2.000,- voor de organisatie die de meeste stemmen van het Dordtse publiek ontvingen.

De organisatie van de DrechtStadLoop bestaat sinds 2006 en zet zich met een kernteam van 12 vrijwilligers in om veel sportieve mensen, jong en oud, een gezellige en sportieve middag te bezorgen. Op de dag zelf zijn nog eens 250 vrijwilligers actief om het evenement te begeleiden. Dankzij deze enorme inzet van vrijwilligers bezorgen wij alle sportieve deelnemers een fantastische middag ! Deelnemers kunnen ieder jaar met plezier terugkijken en nog lang met hun loopmaatjes napraten. Ook kan het voor beginnende lopers een stimulans zijn om meer te gaan bewegen.

Samen maken we Dordrecht mooier

De Dordtse Vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt door gemeente Dordrecht in samenwerking met INZET078!