Scrollen
Verhaal

Door vrijwillige inzet uit burn-out

Dit is de ervaring van Desiree Slagter (40) uit het Dordtse Krispijn. Zij kampte met een burn-out en kwam deze beroepsziekte geleidelijk te boven doordat ze vrijwilligerswerk is gaan doen. Ze heeft weer plezier in haar leven en energie om dingen te ondernemen.
Wat wordt jouw persoonlijke ontwikkeling?

Desiree had een baan in de verkoop, werkte hard, verdiende een prima salaris, maar was niet gelukkig. Ze raakte burn-out. Met begeleiding en een re-integratie traject ging ze op zoek naar wat ze wil en wat bij haar past. Ze ontdekte dat ze meer creativiteit in zich had, dan dat ze in ‘sales’ kwijt kon. Zoekend naar nieuwe mogelijkheden ontmoette ze Marleen, die enthousiast vertelde over haar vrijwilligerswerk bij LETS Ruilwinkel. Desiree was benieuwd en nam een kijkje in winkel.

Mensen blij maken is mijn doel, dan word ik het ook.

Toch weer sales? “Nee hoor, lacht Desiree, daar ben ik van genezen.” In de Ruilwinkel kun je niet kopen en dus ook niet verkopen. Het is ruilen met punten via een digitaal puntensysteem. Wat mij vooral aansprak was de gezelligheid, de gastvrijheid en de menselijkheid. Mensen staan daar centraal, zowel bij vrijwilligers onder elkaar, als in het klantcontact.”

Wat haal je uit vrijwilligerswerk? Geleidelijk ging Desiree helpen als vrijwilligster in de winkel. ‘Mensen blij maken’ is mijn doel. Ik heb gemerkt dat ik daar zelf ook heel blij en tevreden van wordt. Creativiteit laten stromen is goed voor mij. Het inrichten van etalages en het geven van creatieve workshops komt van haar hand.

Anderhalve meter economie. Het is zoeken en aftasten wat mogelijk is zonder dat de veiligheid in het geding komt. De inname van spullen gaat op afspraak omdat iedereen momenteel opruimt. Het is zonde allerlei tweede kans artikelen weg te gooien. De winkel openen zal niet meevallen want die is relatief klein. Maar met een beetje creativiteit komen we er wel.