Scrollen
Verhaal

Ik wil anderen inspireren

Milou Elzerman las in de krant dat 37 procent van de Dordtenaren eenzaam is. Milou: “Dat is veel hoor, daar schrok ik echt van. Ik besloot ter plekke dat ik mijn steentje bij wilde dragen aan een oplossing voor dit probleem.” Dat steentje werd uiteindelijk een flinke steen.
Gezelligheid, actief bezig zijn en voldoening zijn mijn drijfveren.

Milou: “Onze buurvrouw is alleen en al ver boven de tachtig. Het is voor mij vanzelfsprekend om af en toe een handje toe te steken. Soms is dat een boodschap doen, maar gewoon een gezellig praatje is eigenlijk nog belangrijker. Gewoon wat aandacht voor elkaar. Ik ging op zoek naar een manier waarop ik dat niet alleen voor mijn buurvrouw kon doen, maar voor veel meer eenzame mensen in Dordrecht. Gelukkig heb ik een groot netwerk en dat heb ik toen maar ingeschakeld.”

Milou ging langs Dordtse ondernemers om sponsoren te vinden en organiseerde uiteindelijk een dagje uit voor 75 Dordtenaren. Met een nostalgische schoolbus vertrok het gezelschap naar een restaurant waar een lunch klaar stond. De middag werd opgeluisterd met interessante sprekers, live muziek en een loterij waarbij waardebonnen voor Dordtse horeca gelegenheden werden verloot. Milou: “Met een bon voor bijvoorbeeld een gratis kopje koffie met gebak voor twee personen, is de kans groter dat mensen na deze dag ook nog eens buiten de deur zouden komen. Dat leek me dus wel toepasselijk.”

Ik doe dit voor Dordtenaren die dat beetje aandacht en gezelligheid keihard nodig hebben.

Milou blijft zich inzetten voor eenzame Dordtenaren. Zo deelde ze tijdens de Week van de Eenzaamheid 300 rozen uit in de stad en staat het volgende uitje alweer op stapel. “Natuurlijk kan ik de eenzaamheid in Dordrecht niet oplossen, maar ik kan wel een klein beetje verschil maken. Kennelijk krijg ik veel voor elkaar en ik vind het ontzettend leuk om zoiets te organiseren. De gezelligheid, het actief bezig zijn en de voldoening achteraf zijn mijn drijfveren. Maar ik doe het vooral voor al die Dordtenaren die dat kleine beetje aandacht en gezelligheid keihard nodig hebben. Ik hoop ook anderen te inspireren… dat meer mensen om zich heen gaan kijken en die helpende hand uit gaan steken.”