Scrollen
Organisatie
Zorg en welzijn

Voedselbank Dordrecht

De Voedselbank Dordrecht levert wekelijks voedselpakketten aan hen die het nodig hebben. In totaal bedienen wij zo’n 850 personen (350 huishoudens) in Dordrecht. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk gezonde voeding te leveren en in geval van tekorten kopen wij vaak groente of fruit bij.
Oog voor voedsel, hart voor mensen

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven? Dat is goed voor mens en milieu. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten.

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde professionals, zo ook de voedselbank in Dordrecht. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. Onze 160 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbank. Met hun enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

Zien wat je bijdraagt

De Voedselbank Dordrecht heeft de beschikking over een distributielokatie en verspreidt middels eigen transportbussen dagelijkse voedsel naar de uitdeelpunten in de stad. Type functies zijn onder andere logistieke medewerkers, coördinators uitgifte, chauffeurs, voedselverwervers etc. Wij bieden een prettige werksfeer, een vriendelijke werkomgeving en een zeer dankbare clientèle. Het mooie van de voedselbank is dat je direct kan zien wat je daadwerkelijk bijdraagt.

Contactgegevens

Adres Provinciale weg 84
Postcode 3329 KP
Plaats Dordrecht
E-mailadres info@voedselbankdordrecht.nl
Telefoon 078-2048090