Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

Via Lumina

Via Lumina is een stichting die zich inzet voor jongeren en volwassenen die net even anders zijn, zoals mensen met autisme of een psychiatrische achtergrond.
Jouw inzet voor mensen die net even anders zijn

Via Lumina biedt een plek waar creativiteit, welzijn, kunst en vriendschap onder één dak samenkomen. Onze activiteiten, Galerie voor Outsider Art en groepsbijeenkomsten in themacafés,  vergroten de mentale kracht en het zelfvertrouwen. Het bevordert de maatschappelijke integratie van onze deelnemers voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is.

De kunst van vriendschap

Als vrijwilliger help je in de galerie bij het organiseren van exposities, het draaien van diensten als gastvrouw of -heer en onderhoudt je contact met de kunstenaars. De vrijwilligers in de cafés zijn wekelijks bezig met het opzetten en uitvoeren van verschillende activiteiten met de deelnemers. Wij bieden onze vrijwilligers deskundigheidsbevordering en flexibele werktijden. Beloning en waardering vind je bij ons terug in: een vrijwilligerspas, kleine immateriële dingen, laten meedenken met ontwikkelingen en meedenken over het beleid. Je ontvangt een vergoeding voor gemaakte onkosten. De tijdsinvestering is slechts enkele uren in de week en kan in positieve zin bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en is misschien wel een pré op je cv!

Past dit bij jou? Stuur dan een mailtje naar info@vialumina.nl met daarin je telefoonnummer.  Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Contactgegevens

Adres Voorstraat 52
Plaats Dordrecht
E-mailadres info@vialumina.nl