Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

Stedenband Dordrecht-Bamenda

Mensen uit Dordrecht laten kennismaken met mensen uit Bamenda, dat is onze missie! Bamenda ligt in het West-Afrikaanse Kameroen en is sinds 1996 zusterstad van Dordrecht. Wij organiseren activiteiten in Dordrecht zodat jij kennismaakt met Kameroen, de cultuur en de mogelijkheden om samen te werken.
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Als stichting willen wij bevorderen dat mensen uit Dordrecht en Bamenda in Kameroen met elkaar in contact komen en samen dingen gaan doen. Dat kunnen individuen zijn, maar ook Dordtse organisaties, bedrijven of scholen. Om dit doel te bereiken geven wij presentaties, organiseren we culturele evenementen, zijn we aanwezig tijdens festivals en organiseren we fondsenwervende activiteiten.

Cultuur delen is iets moois geven

Een stedenband is een formele vriendschapsband of partnerschap tussen een Nederlandse stad en een stad in een ander land. Doel van zo’n band is om kennis en ervaring uit te wisselen, van elkaars cultuur te leren en elkaar te ondersteunen.

Wij bieden iedereen de mogelijkheid om deel uit te maken van een enthousiaste, informele organisatie, waarbinnen mensen op kleinschalige wijze samenwerken aan verschillende activiteiten, projecten en doelen.

Waar onderscheiden wij ons in:
• We zijn kleinschalig, persoonlijk en verbindend.
• We bieden een persoonlijke en diepgaande kennismaking met Bamenda en haar inwoners, organisaties en bedrijven.
• We hebben een betrouwbaar netwerk van partnerorganisaties in Bamenda.
• We hebben de steun van de gemeente Dordrecht, met haar burgemeester als ambassadeur.

Samen maken we Dordrecht én Bamenda mooier

Contactgegevens

Plaats Dordrecht
E-mailadres info@dordrecht-bamenda.nl
Telefoon 06-18669987