Scrollen
Organisatie
Cultuur en recreatie

Stichting Molen Kyck over den Dyck

Ken jij Dordts laatste historische molen al? Hij is ruim 3 eeuwen oud en alweer vele jaren ontmoetings- en werkplek voor tientallen vrijwilligers. Je bent van harte welkom om eens rond te kijken en ‘de molen’ te ervaren. Of om te komen snuffelen in onze authentieke molenwinkel. Elke zaterdag en woensdagmiddag is de molen open; als er molenaars zijn of molengidsen kun je hem beklimmen. Is een vrijwilligerstaak in de molen iets voor jou?

Experts zeggen dat de Kyck over den Dyck van alle Nederlandse stadskorenmolens de fraaiste en meest origineel bewaard gebleven molen is. Het is qua omvang bovendien de grootste molen wereldwijd. En die staat gewoon in Dordrecht!

Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgen wij dat de molen draai- en maalvaardig blijft en doen of regelen we het onderhoud. Want we willen onze ‘Reus aan de Noordendijk’ duurzaam en gezond aan volgende generaties doorgeven. Dát is onze missie. Spreekt jou dat aan? Loop gewoon binnen en vraag één van de vrijwilligers naar zijn of haar beleving en ervaring!

Elke woensdagmiddag (13-16 uur) en elke zaterdag (10-16 uur) is de winkel open. We verkopen er meelproducten die onze molenaars malen; evenals diverse ambachtelijke mixen voor brood, cake en pannenkoeken. Eén van de negen (9!) zolders is ingericht als Educatiezolder, dus als je het leuk vindt om molengids te worden (wij zorgen voor de opleiding!), kom dan vooral langs.

“Werken voor de enige overgebleven molen in Dordt maakt trots

Molen Kyck over den Dyck draait zonder vaste subsidie. De sfeer is gezellig en als vrijwilliger denk en praat je mee via onder andere vrijwilligersvergaderingen. Eénmaal per jaar mag je – onder voorwaarden – de molen ‘huren’ voor een privéfeest. Gratis.

Je kunt je op verschillende manieren inzetten:

  • als (leerling) molenaar
  • op de vulzolder
  • in de molenwinkel
  • als molengids
  • in het bestuur
  • meewerken aan educatieve programma’s
  • gastheer/gastvrouw bij verhuringen
  • diverse hand- en spandiensten

Contactgegevens

Adres Noordendijk 144
Plaats Dordrecht
E-mailadres secretaris@molen-dordrecht.nl
Telefoon 06-29068949