Scrollen
Organisatie
Natuur en milieu

Stadslandbouwkas ‘De Oude Beer’

De stadslandbouwkas in Dordrecht is een unieke, overdekte, ecologische kas waar de kans is om allerlei bijzondere planten te telen en te proeven. Bezoekers kunnen bij ons zelf hun verse groenten en kruiden oogsten. Vlinders en vogels vliegen vrolijk rond en bij het vijverterras hoor je een concert van kwakende kikkers en krekels.
Zelf bijzondere groenten telen en oogsten

Omdat wij geen kunstmest gebruiken voor de teelt krijgen de groenten en kruiden bij ons volop de tijd om te groeien, daardoor zijn ze smaakvoller en voorzien van veel meer nutriënten, precies zoals het hoort te zijn. Ze zijn zongerijpt, met de wortels in de grond, en dat proef je! Omdat wij geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken is er een biotoop van leven ontstaan in de kas en dat voel je als je bij ons binnenstapt.

Hier vind je vriendschap, erkenning en waardering.

Vrijwilligers vinden bij ons een ontspannen plek om met tuinieren bezig te zijn of te klussen, nieuwe sociale contacten te vinden en vooral ook vriendschap, erkenning en waardering. Er is ruimte voor experimenten en het uitwisselen van kennis en ervaring. Je krijgt de mogelijkheid om in diverse teams van enthousiaste vrijwilligers te werken zoals het marktteam, verkoopteam of het tuinteam.

Als blijk van waardering krijgen vrijwilligers gratis groenten voor eigen gebruik.

De sfeerfoto is gemaakt door Richard Dekker.

Contactgegevens

Adres Rijksstraatweg 108
Postcode 3316 EJ
Plaats Dordrecht
E-mailadres bestuur@oudebeer.nl