Scrollen
Organisatie
Sport en spel

Speeltuinvereniging Oosterkwartier

Aan de rand van de Vogelbuurt in het Reeland ligt een prachtige buurtspeeltuin volledig verzorgd en gerund door vrijwilligers.
Het doel: blije kinderen in een prachtige speelomgeving

Hier kunnen kinderen veilig spelen op uitdagende speeltoestellen,  klauteren in het “klimbos” en kliederen met water en zand. In de zomermaanden zorgt het zwembadje voor vrolijk gespetter en afkoeling. Op een prachtig schaduwrijk terras is het heerlijk toeven voor meegekomen ouders. In het winkeltje zijn diverse dranken en etenswaren te koop voor lage prijzen. Tijdens de wintermaanden worden er extra kinderactiviteiten georganiseerd. Oudere buurtbewoners kunnen elke twee weken aanschuiven bij de koffie- en bingo ochtend.

Winnaar Vrijwilligersprijs 2019

De speeltuin wordt bestuurd, verzorgd en gerund door vrijwilligers. Samen met de klusploeg en hovenier onderhouden we de speeltoestellen en het groen. De tuinwachten zorgen voor de dagelijkse opening van de speeltuin en de verkoop in het winkeltje. De activiteitencommissie bedenkt en verzorgt de extra zomerfeesten en winteractiviteiten.

Een gezellige groep vrijwilligers van jong tot oud heeft hetzelfde doel namelijk: blije kinderen in een prachtige speelomgeving. Er is 4 keer per jaar een gezellige bijeenkomst/borrel/BBQ, elke vrijwilliger krijgt de Dordtpas voor vrijwilligers en kan één keer per jaar gratis het clubgebouw en speeltuin gebruiken voor een verjaardag, jubileum of ander feest.

Contactgegevens

Adres Meerkoetstraat 50A
Postcode 3312 RP
Plaats Dordrecht
E-mailadres infooosterkwartier@gmail.com
Telefoon 078-6137165