Scrollen
Organisatie
Sport en spel

Schaakclub Dordrecht

Schaakclub Dordrecht, opgericht 29-02-1888, is één van de oudste sportverenigingen van Dordrecht maar nog altijd jong van geest.
Vrijwillige inzet van leden hoort bij slim denken

Iedere dinsdagavond schaakt de jeugd van 18.30 tot 19.30 uur en de senioren vanaf 20.00 uur. De jeugdleiding is actief met training en  via Stichting Pentachess worden er regionale toernooien gespeeld. Recent werden de Dordtse teams daarin prachtig tweede. Schaken heeft een grote vlucht genomen door o.a. het gamen en het mega-succes van de serie Queens Gambit. Naast de interne competitie is Schaakclub Dordrecht met 7 teams landelijk en regionaal actief in de zogenaamde Externe Competitie. Schaakclub Dordrecht is maatschappelijk betrokken in ‘Chess- City’ Dordrecht o.a. via overdag schaak, plaatsen schaaktafels etc.

Denken met plezier

Schaakclub Dordrecht heeft te midden van zijn 120 leden voldoende vrijwilligers om alle benodigde activiteiten te kunnen uitvoeren. Bij de thuisbasis De Crabbehoeve zijn de vrijwilligers en het bestuur erin geslaagd om de schakers een gezellig en veilig onderdak te bieden in de 3 speelzalen, zowel in de vroege avond voor de jeugd als later op de avond tot uiterlijk 24.00 uur.

Contactgegevens

Adres Van Karnebeekstraat 2
Postcode 3317 KX
Plaats Dordrecht
E-mailadres secretaris@schaakclub-dordrecht.nl
Telefoon 078-7633082