Scrollen
Organisatie
Cultuur en recreatie

Het Nationaal Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum is gevestigd in een prachtig pand uit 1939, vlakbij station Dordrecht. We beschikken over tentoonstellingsruimten, een sfeervolle commissarissenkamer, een winkel en een museumcafé met tuin. In ons museum laten we je kennismaken met de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur. Aan de hand van persoonlijke verhalen beleef je de ontwikkeling van het onderwijs in het heden, verleden en toekomst.
Onderwijsgeschiedenis laten leven

In het Onderwijsmuseum werken we met een team van 13 vaste medewerkers en 80 vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers zou ons museum niet kunnen functioneren: vrijwilligers zijn voor ons essentieel. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt en verantwoordelijk werk doet dat aansluit op jouw niveau en interesses. Dat kan op diverse afdelingen, zoals collectie, techniek, receptie, museumcafé en museumtuin.

Je vrijwilligt hier op jouw niveau en met jouw interesses.

De sfeer binnen ons museum is informeel en als vrijwilliger maak je deel uit van ons team. Natuurlijk word je daarbij goed en professioneel begeleid door onze vrijwilligerscoördinator. Je leert bij ons nieuwe mensen kennen en je doet werkervaring op. Natuurlijk ben je welkom bij alle tentoonstellingsopeningen, organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten en uitstapjes en krijg je korting in het museumcafé en de museumwinkel.

Contactgegevens

Adres Burgemeester de Raadtsingel 97
Postcode 3311 JG
Plaats Dordrecht
E-mailadres info@onderwijsmuseum.nl
Telefoon 078-6326820