Scrollen
Organisatie
Zorg en welzijn

MEE Mantelzorg

MEE Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning koppelt vrijwilligers aan mensen met een beperking of ziekte om samen wat tijd door te brengen. De mantelzorger krijgt daardoor even wat tijd voor zichzelf. Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de zorg voor de ander. Ben jij de nieuwe respijtvrijwilliger?
Even de zorg uit handen nemen

De zorg voor iemand met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of autisme kan zwaar zijn. Of het nou om je partner, familie, buurvrouw of een kennis gaat. Om het zorgen vol te houden, is het belangrijk dat de mantelzorger af en toe een adempauze heeft. Even iets anders doen, tijd voor zichzelf hebben en even niet alert hoeven zijn.

Soms is er geen ander familielid, vriend, buur of kennis die even een oogje in het zeil kan houden of om iets gezelligs te doen met de zorgvrager. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die de zorg even uit handen willen nemen. Door op te passen, samen een kop koffie te drinken of door iets leuks te gaan doen.

Jouw warme inzet in ruil voor een blije zorgvrager en een ontspannen mantelzorger

Jij kan als vrijwilliger de mantelzorger helpen om een adempauze te nemen. Voor de zorgvrager is jouw bezoek een leuke en prettige afwisseling. Even een ander gezicht, een stukje gezelligheid en een praatje. Door jouw inzet is de mantelzorger in staat om de zorg langer vol te houden en kan een hulpbehoevende persoon langer thuis blijven wonen.

Onze vrijwilligers krijgen een intakegesprek waarin zij aan kunnen geven wat hun voorkeur heeft, vrijwilligerswerk moet tenslotte een leuke bezigheid zijn. Wij bieden ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilliger. Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten voor vrijwilligers en geven bijscholing als dat gewenst is.

Contactgegevens

Adres Johan de Wittstraat 40 A
Postcode 3311 KJ
Plaats Dordrecht
E-mailadres info@meemantelzorg.nl
Telefoon 078-2063202