Scrollen
Organisatie
Natuur en milieu

Kidz Active

Kidz Active is een stichting uit Dordrecht die een basisschool in Ghana heeft gebouwd. Door de samenwerking met vrijwilligers, donateurs en lokale leerkrachten wordt er sinds 2008 onderwijs geboden aan kansarme kinderen uit de dorpjes rondom Tamale, de hoofdstad van Noord-Ghana.
Actief in de buitenlucht voor een goed doel

Het doel is om de kinderen hun kansen op werk in de toekomst te vergroten. De aandacht gaat met name naar het leren van de Engelse taal, computerles en voorlichting over hygiëne. Ook krijgen de kinderen warm eten tussen de middag, zo zorgen we ervoor dat ze in ieder geval één goede maaltijd per dag hebben.

Wij voldoening, zij toekomst

Een van de manieren waarop wij geld inzamelen is het ophalen van oud papier in de Stadspolders. In samenwerking met HVC worden door vrijwilligers op iedere eerste zaterdag van de maand de papiercontainers geleegd. Het is een gezellige boel achter de vrachtwagen. Lekker twee uurtjes in beweging en in de buitenlucht. Lol en plezier staat voorop. Je krijgt op een cursusavond veiligheidsinstructies en voor veiligheidskleding wordt gezorgd. We doen soms vrijblijvend een bakkie koffie of een etentje. De laatste keer hadden we Ghanees eten besteld! Hoe leuk! Jongeren tot 21 jaar kunnen een flinke zakcent krijgen, maar bovenal geeft meehelpen een dankbaar gevoel.

Contactgegevens

Plaats Dordrecht
E-mailadres roekel1@hotmail.com
Telefoon 06 331 647 45