Scrollen
Organisatie
Zorg en welzijn

Kamers met Aandacht

De meeste jongeren die uit huis gaan, krijgen steun van ouders, vrienden en familie. Maar wat nou als dat sociale vangnet er niet is? Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar oud, die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen.

Iedereen kan een Kamer met Aandacht bieden. Er kunnen Kamers met Aandacht worden gerealiseerd bij gezinnen of alleenstaanden, maar ook in studentenhuizen, gastenverblijven of woongroepen. Ook als je zelf woonruimte huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt.

Jouw aandacht is een thuis waard

Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel ‘aandacht’ je wilt bieden. Samen met een coördinator bespreek je op welke wijze dit gebeurt. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Of help je liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen.

Kamers met Aandacht werkt met een tijdelijk huurcontract van minimaal 1 en maximaal 5 jaar. Deze is gekoppeld aan een begeleidingsovereenkomst voor de jongere en een vrijwilligersovereenkomst met de verhuurder. De begeleider van de jongere komt de eerste 6 maanden minimaal één keer per week op bezoek en is jullie eerste aanspreekpunt. Daarnaast kunnen verhuurders ondersteuning krijgen vanuit Kamers met Aandacht en elkaar ontmoeten.

Meer weten? Download de brochure 

Contactgegevens

E-mailadres info@kamersmetaandacht.nl
Telefoon 06-11134685