Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

JUGON DORDRECHT

Welkom bij onze community Jugon Dordrecht. Jugon Dordrecht is een lokale vereniging in Dordrecht die zich inzet voor hulpvragers met een minimum inkomen. Sinds 2014 is Jugon Dordrecht als particulier initiatief actief binnen de Dordtse gemeenschap en is zij sinds januari 2022 een officiële vereniging.
Helpen bij sociale verbinding

Het doel van Jugon Dordrecht is om gezinnen, alleenstaanden en ouderen die rond moeten komen van een minimum inkomen aan elkaar te verbinden. Lokale hulpgevers uit Dordrecht zetten zich in om deze doelstelling te bereiken. Hulpgevers en -vragers werken hand in hand. Vertrouwen en persoonlijke aandacht is waar het bij Jugon Dordrecht om draait. Via het platform Facebook kunnen zij contact leggen met elkaar voor zaken zoals:

• Verjaardagstassen voor kinderen van 1-18 jaar;

• Levensmiddelen, verzorgingsproducten en dierenvoeding;

• Koffieochtend met informatieve en creatieve thema’s;

• Informatie over budgetuitjes en tips in de Drechtsteden;

• Gratis vraag en aanbod van producten;

• Events zoals: Valentijns happy hour, paaseierenzoektocht, bingo, sinterklaasfeest en een groots kerstevent.

Secret Santa helpt bij sociale verbinding

Jugon Dordrecht is de kracht en initiatiefnemer achter Secret Santa Dordrecht. Ieder jaar in december organiseert Team Santa een kerstborrel waarbij er 100 levensmiddelentassen worden weggeven aan hulpvragers met een minimum inkomen. Een kersttas met levensmiddelen wordt gesponsord door een anonieme gever (Santa). Voor ons allemaal wordt er een gezellig samenzijn georganiseerd dat voor sociale verbinding zorgt. Met onze kersttassen-actie helpen we elkaar niet alleen met levensmiddelen, maar ook met een sociaal samenzijn, waarbij onder het genot van een hapje en drankje de mooiste gesprekken en ontmoetingen plaatsvinden. Dit samenzijn rond de feestdagen geeft een gevoel van verbinding in een samenleving waarbij juist nú in deze uitdagende tijd het zo belangrijk is elkaar aandacht en zorg te geven.

 

Contactgegevens

Plaats Dordrecht
E-mailadres jugondordrecht@outlook.com