Scrollen
Organisatie
Overig

Defenders in Dordrecht

Mensen die zich inzetten voor mensenrechten en vrijheden krijgen het vaak te verduren. Defenders in Dordrecht (DiD) biedt overbelaste mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld de mogelijkheid enige tijd bij te komen in onze mooie stad. We organiseren dit als micro-initiatief van een gelijkgestemde vrijwilligers.
Rest, reflection & recharging

Sta je voortdurend en lang onder druk vanwege je inzet voor mensenrechten en vrijheid, dan kan dat op den duur opbreken. Daarom biedt DiD overbelaste mensenrechtenverdedigers de mogelijkheid 1 à 2 maanden in Dordrecht te verblijven. Voor rust, om even afstand te nemen en na te denken over strategie en tactiek, en om de batterij weer op te laden. DiD ontvangt zo’n drie gasten per jaar. Deze gasten komen van over de hele wereld: van Pakistan tot Portugal, van Tsjetsjenië tot Thailand.

We hebben rollen in de sociale ondersteuning:

  • Ad hoc contact met gasten voor een wandeling, koffie, eten, bezoek aan medische zorg, concert, etc.

En in de administratieve/organisatorische ondersteuning:

  • Communicatie, administratie, financieel, evenementen – de meeste rollen vragen beperkte, ad hoc inzet.

We werken altijd in overleg met de gast en met de vrijwilliger, zodat ‘het voor iedereen werkt’. Voor contact met gasten is het handig om in het Engels uit de voeten te kunnen. Voor jou als vrijwilliger een leuke manier om met andere culturen in contact te komen.

We zijn een micro vrijwilligersorganisatie die werkt naar professionele standaard, met richtlijnen, vertrouwenspersoon, klachtenprocedure, etc.

Contactgegevens