Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

4Watoto

4Watoto zet zich in voor de benadeelde jeugd in DR Congo zodat ze weer echt kind kunnen zijn, zich mogen ontplooien tot zelfverzekerde unieke jongeren en op eigen tempo in staat zijn te groeien tot zelfbewuste onafhankelijke mensen. Wij zijn een familiehuis dat 25 kinderen met een hard verleden weer een thuis heeft gegeven.
Ontwikkel een kijk op de wereld

In Congo worden kinderrechten geschonden. Er vindt kinderarbeid plaats en veel kinderen leven op straat. Dit ervaarde mede-oprichter en Dordtenaar Stan toen hij tijdens een reis door DR Congo in contact kwam met een aantal kinderen en zich voor hen is gaan inzetten. Een halfjaar later is het 4Watoto House gebouwd. De kinderen in het 4Watoto House leefden voorheen op straat, in overvolle weeshuizen, bij onbekenden of geheel alleen. Ze hebben dingen meegemaakt en gezien die moeilijk te bevatten zijn. Nu mogen ze weer kind zijn, spelen, dromen, leren en lachen.

We willen stimulerende omgevingen creëren voor de jeugd in Congo. zodat zij hun volledige potentieel kunnen bereiken. 4Watoto wil het keerpunt zijn in een uitzichtloos bestaan en van de meest kansloze kinderen de meest kansrijke kinderen maken. We willen ze onder andere ondersteunen op het gebied van zorg, huisvesting, educatie en werkgelegenheid.

4Watoto wil het keerpunt zijn in een uitzichtloos bestaan

Wij geven de jeugd in Nederland de kans om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren en zo de samenleving te versterken. Daarbij doe je zelf werkervaring op binnen het vakgebied waar je interesses liggen. Bij 4Watoto krijg je de vrijheid om op je eigen manier ideeën uit te werken.

Ben je energievol en sta je open om te leren? In het eerste ontmoetingsgesprek kunnen we samen bespreken welke impact jij binnen 4Watoto kan maken.

Bekijk onze website en neem contact op via contact@4watoto.com!

Contactgegevens

Adres Stevensweg 26
Postcode 3319 AK
Plaats Dordrecht
E-mailadres contact@4watoto.com
Telefoon 06-37142128