MDT – Maatschappelijke Diensttijd

Brochure MDT Maatschappelijke Diensttijd
Download

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) wordt nog vaak verward met de vroegere maatschappelijke stages. Je kreeg dan een groepje verveelde scholieren over de vloer die zich verplicht moesten inzetten. Dat werkt natuurlijk niet! MDT is daarentegen écht vrijwillig. Onder hippe projectnamen als Next Chapter, Next Up, en Your Cube zetten groepjes gemotiveerde jongeren zich vrijwillig in voor een ander.

Heb jij een leuk project met een kop en een staart waar je een groepje jongeren voor in zou willen zetten of kun je gedurende een aantal maanden wel een jonge hond in je organisatie gebruiken? Heb je in ruil daarvoor een beetje tijd beschikbaar om deze jongeren te begeleiden en iets te leren? Dan word je echt wel blij van MDT! In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om extra budget te krijgen.

De jongeren worden overigens niet alleen door jouw organisatie begeleid maar krijgen ook input en feedback vanuit R-Newt jongerenwerk of Netwerk Dordtse Helden, de twee organisaties die in Dordrecht uitvoering geven aan MDT.

Bel! of mail INZET078! voor meer informatie, of neem rechtstreeks contact op met:
R-Newt: bas@r-newt.nl
Netwerk Dordtse Helden: jacorien@netwerkdordtsehelden.nl

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of bel 078-2063002

Onze partnerorganisaties