10 tips voor een eenvoudig promotiefilmpje

Als wij het kunnen......
Voorbeeldfilmpje

Dit jaar kun je jouw vrijwilligersorganisatie extra onder de aandacht te brengen door bij je inschrijving van de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2021 een filmpje mee te sturen. Is dat moeilijk? Nee, helemaal niet! Hierbij geven we je 10 tips om je op weg te helpen bij het maken van een sprankelend pitchfilmpje over jouw organisatie. Vergeet niet het voorbeeldfilmpje van INZET078! te bekijken, opgenomen met een mobiele telefoon en in één take. Als wij het kunnen, kun jij het ook!

 

Tip 1

Zoek een passende locatie en laat iets van jouw organisatie zien. Bijvoorbeeld een sfeerimpressie van je organisatie of van vrijwilligers aan het werk.

 

Tip 2

Bedenk een goede pitch waar de energie vanaf spat. Maak daarin duidelijk wie jullie zijn, wat jullie doen, voor wie en wat wil je bereiken.

 

Tip 3

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk wat je ongeveer wilt gaan vertellen. Maak desnoods een spiekbriefje met de hoofdlijnen van je verhaal.

 

Tip 4

Houd het kort. Probeer je verhaal te vertellen in 1 minuut.

 

Tip 5

Gebruik de juiste techniek. Je hebt enkel een mobiele telefoon met camera nodig. Film horizontaal en zorg voor goed (dag)licht. Zorg dat het licht niet van recht boven komt en vermijd tegenlicht. Film in een rustige omgeving zodat je zo min mogelijk omgevingsgeluid hoort. Professionele apparatuur mag natuurlijk, maar het is echt niet nodig, wij gebruikten in het voorbeeld ook onze telefoon.

 

Tip 6

Videobewerking skills zijn niet nodig. Schud het verhaal in één take uit je mouw (desnoods doe je je verhaal een paar keer en kies je de beste) dan is het bewerken van het filmpje niet nodig. Kijk maar naar ons voorbeeldfilmpje.

 

Tip 7

Durf. Je moet een beetje lef hebben om in zo’n kort filmpje alles te geven. Ga buiten je comfortzone en het levert misschien wel iets heel moois op.

 

Tip 8

Breng je pitch met overtuiging en enthousiasme. Jullie willen tenslotte die prijs in de wacht slepen en vrijwilligerswerk bij jullie organisatie is leuk. Laat dit zien!

 

Tip 9

Vraag om hulp. Je hoeft niet altijd alles zelf te kunnen. Trek je collega achter zijn bureau vandaan om te filmen en brainstorm samen met vrijwilligers over de inhoud. Samen komen jullie er wel. En mocht je er niet uitkomen of hulp zoeken bij het maken van de video, vraag dan een van de adviseurs van INZET078.

 

Tip 10

Van onze eigen Caroline: Niet denken, maar doen. Niet repeteren, gewoon aan de gang gaan!

 

Tip spuit 11

Margriet denkt altijd nog even verder in de communicatie: “gebruik het filmpje ook voor social media of plaats het op jullie website, je hebt het nu toch! De vakjury kijkt ernaar, Dordtenaren die straks gaan stemmen én misschien worden vrijwilligers super enthousiast om bij jullie aan te sluiten.

Veel succes met het maken van het filmpje. Nogmaals: het gaat om jullie verhaal en niet om de kwaliteit van de film. Het filmpje insturen voor de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2021 kan tot 1 november 2021.

Voorbeeldfilmpje INZET078!

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of bel 078-2063002

Onze partnerorganisaties