Scrollen
Workshop
28 October 2024 - 19:00

Workshop Het goede gesprek

In deze workshop leer je de fijne kneepjes voor het voeren van een goed gesprek. Specifiek voor vrijwilligers die als gastvrouw of -heer werken, als maatje of bijvoorbeeld als vrijwilliger op een afdeling van een zieken- of verzorgingshuis.
Een goed gesprek begint met écht luisteren

Alle informatie op een rijtje

Datum 28 oktober 2024
Tijd 19.00 - 21.30 uur
Locatie Wijkhaven De Staart
Adres Maasstraat 25 Dordrecht
Trainer Coot Roosenboom van Stichting Luistergoud

Voor wie

Een praatje aanknopen, écht tijd en aandacht hebben voor de ander… in onze jachtige samenleving ontbreekt het hier nogal eens aan. Steeds vaker wordt hiervoor een beroep gedaan op vrijwilligers. Denk aan vrijwilligers die werken op een afdeling van een verpleeg- of ziekenhuis of vrijwilligers die zich inzetten bij ontmoetingsplekken voor wijkbewoners. Ook zijn er steeds meer vrijwilligers die bij de mensen thuis achter de voordeur komen om te helpen.

Wat leer je

Hoe doe je dat: een luisterend oor bieden? Hoe zorg je ervoor dat de ander zich vrij en veilig genoeg voelt om zijn of haar verhaal te doen en hoe bewaak je je eigen grenzen daarbij? Gastdocent Coot Roosenboom van Stichting Luistergoud leert je de fijne kneepjes voor het voeren van verdiepende gesprekken. Daarbij blijkt aandachtig en écht luisteren nog een vak apart te zijn!

Praktijk

Ook bespreken we verschillende casussen waarbij je leert hoe je om kunt gaan met lastige situaties die in de praktijk veel voorkomen.

“Het begint bij simpelweg even stil zijn met elkaar en niet met je oren, maar met je hart luisteren.” – Coot Roosenboom trainer bij Stichting Luistergoud.

“Ik heb het onderscheid geleerd tussen probleemgericht en persoonsgericht vragen stellen. Nu ben ik mij ervan bewust hoe waardevol een luisterend oor kan zijn voor de ander.” – José, deelnemer workshop Luistergoud Gouda

Inschrijven maar

Inschrijfformulier Workshop Het goede gesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.