Scrollen
Training

Basistraining Begeleiding kwetsbare vrijwilliger

Praktische handvatten voor vrijwilligerscoördinatoren bij het aansturen van (kwetsbare) vrijwilligers
Een beetje extra aandacht levert veel op

Alle informatie op een rijtje

Datum volgt snel
Tijd 10.00 - 12.30 uur
Locatie Wijkhaven de Staart
Trainer Mirjam van der Zaag
Kosten Deze training wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Dordrecht, daarom zijn er voor vrijwilligersorganisaties geen kosten aan verbonden.

Deze training zat snel vol! Je kunt je alvast aanmelden voor de volgende! Vul het formulier in, dan nemen we per omgaande contact met je op. 

Inhoud

  • Ben je voldoende toegerust om jouw vrijwilligers de extra aandacht te geven die ze nodig hebben?
  • Wil je meer balans in de uitvoering van je werk en het begeleiden van jouw vrijwilligers?
  • Vind je het lastig om geduld op te brengen voor al die verschillende vrijwilligers met problemen die hun verhaal kwijt willen?
  • Blijkt de nieuw aangenomen vrijwilliger toch meer aandacht en begeleiding nodig te hebben dan gedacht?
  • Hoe maak je de regels, die in je organisatie gelden, bij iedereen bekend zonder deze steeds opnieuw te hoeven uitleggen?
  • Wat kunnen we van elkaar leren bij het begeleiden van de kwetsbare vrijwilliger?

Het resultaat

De basistraining ‘Maak met aandacht het verschil’ van de Glintz Academy biedt met de module “Effectief begeleiden” praktische instrumenten om (kwetsbare) vrijwilligers te begeleiden. Door de afwisselende werkvormen, praktische opdrachten en de inbreng van eigen ervaringen leer je hoe je een mensgerichte aanpak kunt organiseren. Het resultaat is dat je vrijwilligers naar vermogen mee kan laten doen en uitval kleiner wordt. Aan het einde van de training ga je met een aantal praktische tools naar huis om ‘met aandacht het verschil’ te maken in jouw organisatie.

Trainer

In diverse rollen is Mirjam van der Zaag de afgelopen jaren betrokken geweest bij organisaties die met vrijwilligers/stagiaires/collega’s werken die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben door een vorm van beperking. Zij heeft daarbij meerdere malen geconstateerd dat er behoefte is aan handvatten om hen meer persoonlijke aandacht te geven en mogelijkheden tot ontwikkeling op maat te bieden.

Inschrijven Training Begeleiding kwetsbare vrijwilliger

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.