Scrollen
Training
19 June 2024 - 19:15

Training Basisvaardigheden begeleiden vrijwilligers

Ben jij (beginnend) vrijwilligerscoördinator of -begeleider en op zoek naar praktische tips en handvatten om vrijwilligers elke dag weer een topdag te laten beleven? Dan is deze training iets voor jou!
Een goede begeleiding is het halve vrijwilligerswerk

Alle informatie op een rijtje

Datum 19 juni 2024
Tijd 19.15 - 21.30 uur
Locatie Wijkhaven de Staart
Adres Maasstraat 25 - Dordrecht
Trainer Caroline van der Mijle

Wat gaan we doen?

Tijdens deze training leer je de basisbeginselen van een goede begeleiding van vrijwilligers. Je leert dat er verschillende stijlen zijn en welke het beste bij jou past. Daarnaast krijg je antwoord op vragen als: hoe hou ik mijn vrijwilligers gemotiveerd? Hoe weet ik wat er speelt in mijn team? Hoe ga ik om met conflicten of ongewenst gedrag? Waar moet ik op letten bij de samenwerking tussen vrijwilligers en betaalde krachten en tot slot leer je ook hoe je je eigen grenzen kunt bewaken.

Uit de praktijk

We bespreken de belangrijkste valkuilen en oplossingen en er is veel ruimte om je vragen uit de dagelijkse praktijk in te brengen. Tijdens deze training is er extra tijd ingeruimd voor het uitwisselen van ervaringen.

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor (beginnende) vrijwilligerscoördinatoren en vrijwilligersbegeleiders. Ook als je het begeleiden al wat langer doet, maar je loopt steeds tegen problemen aan, dan is dit een fijne opfriscursus.

Het resultaat

Met de nieuwe inzichten draag jij eraan bij dat jouw vrijwilligers steeds weer met plezier hun werk doen. Dankzij jou voelen zij zich gezien en gehoord en komen ze graag weer terug. Een blije vrijwilliger is de beste ambassadeur voor jouw organisatie! Jij blij, zij blij.

Inschrijven maar!

Inschrijfformulier Training Basisvaardigheden begeleiden vrijwilligers

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.