Scrollen
Verhaal

Uitslag Dordtse Vrijwilligersprijzen 2021

Op 7 december tijdens de online uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen vanuit Schouwburg Kunstmin zijn vrijwilligersorganisaties beloond met prijzen en eervolle vermeldingen voor hun fantastische inzet in onze mooie stad.
Vrijwilligers in Dordrecht bedankt

Wethouder Peter Heijkoop, tevens voorzitter van de vakjury: “Ik ben opnieuw verrast door de vele aanmeldingen en diversiteit van vrijwilligersorganisaties en initiatieven in Dordrecht. Met de Dordtse Vrijwilligersprijzen spreken we onze waardering voor vrijwilligers uit. Vrijwilligers zijn namelijk goud waard voor de Dordtse samenleving. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Samen maken we Dordrecht mooier

Tijdens de online uitreiking gaf de vakjury toelichting op het toekennen van de Passieprijs (organisatie met een grote impact in de Dordtse samenleving), de Talentprijs (voor de organisatie die zich richt op talent en ontwikkeling van vrijwilligers) en de Aanmoedigingsprijs (voor de organisatie die onlangs is gestart en een inspiratiebron voor anderen is). Het prijzengeld is vrij besteedbaar en een kans om iets extra’s te doen voor de vrijwilligers. Dordtenaren konden de hele maand november hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

De Rustplek Dordt – Aanmoedigingsprijs € 1.000,-

De Rustplek Dordt ondersteunt en inspireert mensen uit Dordrecht om hun huis en gastvrijheid te delen met mensen die in zich in een kwetsbare periode van hun leven bevinden. Soms gaat het helemaal mis financieel, in een relatie, thuis of psychisch. Een tijd rust nemen op een plek die geborgenheid biedt, kan helpen om even alles op een rijtje te krijgen. Gastgezinnen van De Rustplek Dordt stellen hun huizen hiervoor beschikbaar en delen hun alledaagse leven met tijdelijke gasten.

STARDO – Passieprijs € 2.000,-

STARDO staat voor Stichting Aangepast Roeien Dordrecht & Omstreken. STARDO biedt mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking de gelegenheid om zich in te spannen én te ontspannen door het beoefenen van de roeisport. Er is veel creativiteit in het bedenken en mogelijk maken van aanpassingen om met plezier te roeien en in beweging te zijn op het water. Een team van vrijwillige roeiers begeleidt de deelnemers. Extra feestelijk! Dit jaar viert STARDO hun 40-jarig jubileum!

TIEN Plus – Talentprijs € 2.000,-

‘’TIEN Plus is de uitgever van de 9 Dordtse wijkkranten. Ze ondersteunen ongeveer 75 Dordtse vrijwilligers die al meer dan 30 jaar lang wijkkranten maken. Redacteuren, journalisten, columnisten, fotografen en vormgevers, het zijn allemaal vrijwilligers! En dagelijks in de weer om nieuws, achtergrondinformatie, leuke wetenswaardigheden en persoonlijke verhalen van buurtgenoten te verzamelen en 5 keer per jaar de krant op de deurmat te krijgen. TIEN Plus biedt trainingen en cursussen voor de vrijwilligers die zichzelf willen ontwikkelen.

Quiet Drechtsteden – Publieksprijs € 2.000,-

Quiet Drechtsteden verbindt mensen uit Dordrecht die in armoede leven met bedrijven en particulieren in de regio. Via Quiet krijgen mensen bijvoorbeeld een tweedehands fiets, ze kunnen een keer uiteten, langs de tandarts, naar de voetbal of het theater. Of ze verwijzen bijvoorbeeld naar iemand die helpt met solliciteren of die helpt om de financiële zaken weer op orde krijgen. Op deze manier wil Quiet Drechtsteden de armoede in de regio verzachten.

De Dordtse Vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt door gemeente Dordrecht in samenwerking met INZET078!, het expertisecentrum voor vrijwillige inzet.

Terugkijken livestream