Tips voor een succesvolle Open Deuren Dag

Heb je jouw organisatie al ingeschreven? Lees de tips en maak er een mooie dag van!

Wil je eerst informatie en daarna inschrijven? Dat kan hier!

Tip 1 Promotie

Plaats de komende weken op social media de aankondiging dat jullie meedoen met de open deuren dag. Gebruik hiervoor de gepersonaliseerde visual die je ontvangen hebt per e-mail. Denk ook aan jullie nieuwsbrief, de website, WhatsAppgroepen etc. Jouw netwerk kan de aankondiging ook weer doorsturen. Samen maken we het evenement bekend!

Tip 2 Ontvangst

Zorg voor een hartelijk welkom. Denk aan een gastvrouw of -heer die bij de deur bezoekers welkom heet, het programmaboekje geeft en vertelt wat er te doen is. Bied als gastvrij gebaar koffie, thee en iets lekkers aan.

Tip 3 Sfeer

Maak het gezellig. Feestelijk. Versier bijvoorbeeld met slingers en ballonnen en zet een gezellig muziekje op.

Tip 4 Vrijwilligers aan het woord

Het is dé dag waarop het vrijwilligerswerk binnen jouw organisatie zichtbaar wordt voor het publiek. De beste promotie die je deze dag kan inzetten is vrijwilligers iets laten zien en vertellen over hun werk. Laat de bezoeker ook iets doen of proberen.

Tip 5 Promotie eigen organisatie

Gebruik deze dag maximaal om aan zichtbaarheid te werken. Mensen vinden het altijd leuk om iets mee te krijgen. Geef informatie mee, een flyer, visitekaartje, een presentje, herinnering etc.

Tip 6 Contact met bezoekers

Neem binnen een week contact op met bezoekers die hun contactgegevens hebben achtergelaten. De contactbriefjes kun je downloaden en uitprinten.

Top 7 Zichtbaar op straat

Gebruik de banner en de raamposter voor goede herkenbaarheid op de dag zelf.

Flop 1 Eerder sluiten

Niets is zo teleurstellend voor bezoekers om voor een gesloten deur te staan. Houd de openingstijden van 10.30 tot 15.30 uur aan. Het draagt bij aan het succes van deze dag voor álle organisaties.

Flop 2 Weinig te beleven

We verwachten er met elkaar een actieve kijk- doe- beleefdag van te maken. Zorg dat bezoekers jouw organisatie echt leren kennen door hen lekker actief mee te laten doen.

Veel plezier en succes met alle voorbereidingen! Heb je nog vragen, dan helpen we graag!

Groetjes, team INZET078!
Caroline, Merel en Margriet

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of bel 078-2063002

Onze partnerorganisaties