Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

Takecarebnb

Veel mensen spelen met de gedachte om iets te willen betekenen voor vluchtelingen, maar weten niet altijd hoe ze moeten beginnen. Takecarebnb brengt vluchtelingen in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen.

Voor de vluchteling is het logeren een kans om op een natuurlijke manier in aanraking te komen met het alledaagse leven in Nederland, de taal en de ongeschreven regels en gebruiken. Voor het gastgezin is het een concrete manier om bij te dragen aan de vluchtelingenproblematiek en maken ze kennis met de achtergrond en cultuur van de mensen die zich in Dordrecht gaan vestigen.

Voor nieuwkomers het verschil maken

Wordt gastgezin! Wij helpen je om dit goed te regelen. Als je je hebt aangemeld zorgen wij voor een matchmaker, iemand die zoekt naar de juiste ‘match’. Op basis van het intakegesprek stellen wij een profiel op en gaan we op zoek naar een geschikte gast. Vervolgens ontmoeten jullie elkaar. Als de ontmoeting goed verloopt komt er een proeflogeerweekend. Pas als dat weekend goed bevalt, start een logeerperiode van drie maanden.

Wij zijn er van overtuigd dat met de juiste begeleiding en voorbereiding, deze bijzondere logeerregeling voor jou en je logé een geweldige ervaring zal zijn.

Ervaringsverhaal vluchteling Amran bij gastgezin in Dordrecht

Contactgegevens

E-mailadres info@takecarebnb.org
Telefoon 06-11184409