Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

Stichting Werkbank Drechtsteden

De Werkbank Drechtsteden is dé plaats waar je terecht kunt voor advies en een steuntje in de rug als je op zoek bent naar werk.
Talenten ontdekken en inzetten

Wij zijn uitdrukkelijk geen nieuw loket, dienst, werkinitiatief of hulpgevende instantie, maar een praktische hulp voor de bezoeker door middel van kennis, ervaring en contacten.

Onze missie is om zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen in de Drechtsteden aan betekenisvol werk te helpen en/of hen een stapje verder te helpen op de participatieladder. Wij onderscheiden ons omdat echt iedereen welkom is voor een steuntje in de rug richting werk.

Vrijwillige inzet met impact

De Werkbank organiseert samen met Unique Nederland een training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’.
Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden.

Ook biedt een werkmaatje ondersteuning als het qua vaardigheden zoals taalgebruik en computervaardigheden even lastig is en kijkt mee als er wat steun nodig is om in een nieuwe baan de weg te vinden. Een maatje is zo van onschatbare waarde en kan daadwerkelijk het verschil maken in iemands leven.

Tijdens de training kunnen werkmaatjes ook hun eigen talenten (her)ontdekken en leren deze optimaal te benutten voor het eigen welzijn en dat van anderen. De training omvat 6 dagdelen en wordt gegeven door een ervaren coach/trainer van Unique. De training vindt plaats bij Werkbank Drechtsteden te Papendrecht, start in oktober 2021 en wordt kosteloos aangeboden.

Contactgegevens

Adres Kattestaart 2
Plaats Papendrecht
E-mailadres info@werkbankdrechtsteden.nl
Telefoon 06-34611717