Scrollen
Organisatie
Cultuur en recreatie

Rivier, boot, stad

Rivier, boot, stad is een kunstproject van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson. Hij heeft de opdracht gekregen van de gemeente en het Dordrechts Museum om een kunstwerk te ontwikkelen dat de straten van het Hofkwartier met elkaar verbindt. Het kunstwerk heeft drie gedeeltes.
Bouwen en slepen van een onmogelijk schip

Het eerste gedeelte is het bouwen van een ‘onmogelijk’ schip. Een 15 meter lange ‘hektjalk’ wordt momenteel gebouwd in de Biesboschhal. Het tweede gedeelte is een ééndaags evenement op 17 september 2022 waarin het schip vanuit de tuin van het Dordrechts Museum door vrijwilligers door de straten van het Hofkwartier, naar het Hof van Nederland getrokken wordt. Het derde gedeelte zijn de sporen die het schip achterlaat in de straten. Deze vormen later een blijvende sculpturenroute.

Jij kan onderdeel zijn van deze nieuwe urban legend

Net zoals de schepen vroeger, in de rivier de Thure hun stempel drukten op het landschap en de stad lieten groeien, zo zal er ook iets nieuws ontstaan in de straten van het Hofkwartier. Jij kan onderdeel zijn van deze nieuwe urban legend! Help mee dit onmogelijke schip te bouwen of help mee tijdens het feestelijke evenement op 17 september 2022.

Edward en zijn team zijn opzoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de volgende functie:

Schipsleper; Mensen, organisaties, families, schoolklassen, clubs en verenigingen die het schip willen helpen trekken tijdens het ééndaagse evenement op 17 september 2022.

Contactgegevens

Adres Maasstraat 11
Plaats Dordrecht
E-mailadres manuela@rivierbootstad.nl
Telefoon 06-186840675