Scrollen
Organisatie
Mens en maatschappij

Home-Start Dordrecht

Humanitas Home-Start Dordrecht biedt ondersteuning, vriendschappelijk contact en praktische hulp aan Dordtse gezinnen met kinderen onder de 18 jaar.

Een gezin draaiende houden gaat niet altijd even gemakkelijk. Een vrijwilliger van Home-Start brengt structureel bezoekjes aan een gezin in Dordrecht dat een handje hulp kan gebruiken. De vraag kan wisselen. Samen naar de bibliotheek, voorlezen aan kinderen, een spelletje doen, praten over de opvoeding, helpen met de administratie of helpen met het netwerk te vergroten. Het kan van alles zijn waardoor het gezin na een tijdje weer helemaal zelfstandig verder kan.

Ervaring met kinderen komt goed van pas

Vrijwilligers krijgen een training voordat ze gekoppeld worden aan een gezin. Daarnaast is er deskundigheidsbevordering zoals intervisie en zijn er themabijeenkomsten. De coördinator begeleidt de vrijwilligers en is altijd beschikbaar voor vragen of ondersteuning.

Vrijwilligers zijn verzekerd, ontvangen een reiskostenvergoeding en kunnen deelnemen aan een breed pakket van deskundigheidsbevordering . Natuurlijk zijn er ook regelmatig gezellige bijeenkomsten en attenties.

Contactgegevens

Adres Nassauweg 6
Plaats Dordrecht
E-mailadres g.platerink@humanitas.nl
Telefoon 06-20499942