Scrollen
Organisatie
Zorg en welzijn

Het Maatjesloket

Een koffiemaatje, sparringsmoeder, winkelvriendin, wandelvriend of automaatje bijvoorbeeld. ‘Er even zijn voor iemand zijn’ hoeft helemaal niet veel tijd hoeft te kosten en kan zelfs gezellig en verrijkend zijn.
Er even voor iemand zijn

De onderstaande organisaties zijn initiatiefnemers van het Maatjesloket:

Homestart (van Humanitas) en Moeders informeren Moeders (van Jong-JGZ) zijn er vooral voor (jonge) gezinnen. Zij brengen ervaren ouders in contact met gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Door ‘er even voor een mede-ouder te zijn’ kun je al heel veel betekenen.

In Woon-Zorgcentrum de Merwelanden worden maatjes gezocht die eenzame ouderen willen bezoeken. Samen een eindje wandelen, een boodschapje doen of een bordspelletje spelen. Door er ‘even voor een oudere te zijn’ beleef je allebei bijzondere en mooie momenten.

Buddyzorg van MEE zet dagelijks haar deuren open om dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden of mensen met psychiatrische klachten met raad en daad bij te staan. Professionele hulpverleners helpen hen richting een beter bestaan. Daarnaast geven maatjes door ‘er even voor deze mensen te zijn’, een extra steuntje in de rug.

Wie enthousiast is geworden kan van maandag tot en met vrijdag bellen met het Maatjesloket van INZET078! Tel. (078) 206 30 02. Samen met een adviseur vrijwillige inzet wordt dan gekeken bij welke organisatie je hulpaanbod het beste past.

Contactgegevens

E-mailadres info@inzet078.nl
Telefoon 078-2063002