Scrollen
Evenement
7 September 2023 - 00:00

Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023

Samen met gemeente Dordrecht organiseren we de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen. De gemeente stelt vier grote geldprijzen beschikbaar. Alle Dordtse organisaties die met vrijwilligers werken kunnen zich opgeven. Inschrijven kan van 7 sep t/m 31 okt 2023.

Alle informatie op een rijtje

Start inschrijvingen 07-09-2023
Einddatum inschrijvingen 31-10-2023
Prijsuitreiking tijdens het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen 07-12-2023 om 19.30 uur
Locatie Kunstmin
Let op aanmelden Bubbels & Bitterballen via de website vanaf 1 november

Passieprijs € 2.000,-

De Passieprijs gaat naar een organisatie die maatschappelijke impact heeft in de Dordtse samenleving. Waarmee maakt deze organisatie écht verschil? Voorbeelden: duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn, een schone stad, educatie etc. (Wees niet bescheiden over je missie en visie en ook kleine organisaties willen we uitnodigen mee te doen)

Talentprijs € 2.000,-

De Talentprijs is bestemd voor een organisatie die zich het beste richt op talentontwikkeling van vrijwilligers. Zij krijgen maximaal de ruimte om te leren, te ontdekken en te doen waar ze goed in zijn.

Aanmoedigingsprijs € 1.000,-

De Aanmoedigingsprijs is voor een startende organisatie of initiatief uit 2022 of 2023 met inspirerende toekomstplannen en vernieuwende ideeën voor de Dordtse samenleving.

Publieksprijs € 2.000,-

De Publieksprijs wordt bepaald door de Dordtenaar die via het online stemformulier zijn of haar favoriet kiest. De meeste stemmen gelden. Spannend!

Goed te weten

  • Je maakt bij inschrijving automatisch kans op alle prijzen, de vakjury bepaalt voor welke prijs organisaties in aanmerking komen.
  • Alle organisaties zijn bij inschrijving genomineerd: het blijft spannend tot op de avond van de uitreiking.
  • Alle deelnemers maken kans op de Publieksprijs: alle Dordtenaren mogen in november hun stem uitbrengen. De meeste stemmen gelden!
  • Organisaties die in of na 2018 een prijs hebben gewonnen kunnen pas in of na 2024 weer meedoen.

En nu?

  1. Bespreek met je achterban of jullie (weer) meedoen.
  2. Bij twijfel of vragen bel INZET078!
  3. Lees het inschrijfformulier alvast een keer door.
  4. Schrijf een spetterende pitch.
  5. Vul het formulier zorgvuldig en compleet in.
  6. Verzend het inschrijfformulier vóór 1 november 2023.

Tip

De vakjury ontvangt tientallen inzendingen. Onderscheid je door pakkende teksten te schrijven in helder taalgebruik.

Tip 2

Besteed ook aandacht aan de tekst voor de Publieksprijs. Deze tekst wordt geplaatst op het stembiljet op onze website en vergroot de kans op een stem van het Dordtse publiek.

De boel opfrissen

Werk de website en de e-matchingstool INZETvoorelkaar bij met de laatste vacatures! Meedoen aan de Dordtse Vrijwilligersprijzen betekent meer zichtbaarheid, meer naamsbekendheid en een mooie kans om nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken.

Vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen

Het overhandigen van de waardecheques vindt plaats tijdens het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen op 7 december in de kleine zaal van Kunstmin. Het wordt op deze Nationale Dag van de Vrijwilliger een gezellige feestavond met cabaret en allerlei verrassende elementen. Aanmelden voor het feest kan vanaf 1 november via onze website.

Inschrijven Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023