Scrollen
Evenement
7 December 2022 - 19:00

Dordtse Vrijwilligersprijzen 2022

Alle Dordtse organisaties die met vrijwilligers werken kunnen meedoen. Inschrijven kan van 7 september tot 1 november 2022.

Dit jaar:

- 4 geldprijzen
- Winnaarstour met filmopname
- Vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen

Alle informatie op een rijtje

Inschrijving vóór 1 november 2022
Winnaarstour 1 december 2022
Bubbels & Bitterballen 7 december 2022
Bekendmaking winnaars 7 december 2022

De vakjury bepaalt voor welke prijs organisaties in aanmerking komen. Let op: organisaties die in of na 2017 een prijs hebben gewonnen kunnen pas in of na 2023 weer meedoen.

Passieprijs € 2.000,-

De Passieprijs gaat naar een organisatie die maatschappelijke impact heeft in de Dordtse samenleving. Waarmee maakt deze organisatie écht verschil? Voorbeelden: duurzaamheid, inclusiviteit, welzijn, een schone stad, educatie etc.

Talentprijs € 2.000,-

De Talentprijs is bestemd voor een organisatie die zich het beste richt op talentontwikkeling van vrijwilligers. Binnen deze organisatie zijn vernieuwende manieren ontwikkeld waarmee vrijwilligers maximaal de ruimte krijgen om te doen of te ontdekken waar ze goed in zijn.

Aanmoedigingsprijs € 1.000,-

De Aanmoedigingsprijs is voor een startende organisatie of initiatief uit 2021 of 2022 met inspirerende toekomstplannen en vernieuwende ideeën voor de Dordtse samenleving.

Publieksprijs € 2.000,-

Iedere deelnemende organisatie maakt kans op de Publieksprijs: alle Dordtenaren mogen in november hun stem uitbrengen en de meeste stemmen gelden!

Bekendmaking prijzen

Iedereen is bij inschrijving genomineerd. Noteer op het inschrijfformulier het adres waarop  je op 1 december de waardecheque wilt ontvangen. De vakjury verrast op die dag de winnaars tijdens de Winnaarstour. Op het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen op 7 december presenteren we de film van de Winnaarstour.

En nu?

  1. Overleg met je achterban of jullie (weer) meedoen
  2. Bij twijfel even INZET078! bellen
  3. Lees het inschrijfformulier alvast een keer door
  4. Schrijf een spetterende pitch
  5. Verzend het inschrijfformulier vóór 1 november 2022
  6. Pak de jury en het Dordts publiek hélemaal in.

Succes!

Wel even het stoepje vegen

Dordtenaren gaan stemmen! Dus veeg de stoep en zeem de ramen. Werk de website en de vacaturebank INZETvoorelkaar bij met de laatste vacatures! De komende maanden meedoen betekent meer zichtbaarheid en dus meer naamsbekendheid. Perfect als je nieuwe vrijwilligers wil werven!

Winnaarstour en Bubbels & Bitterballen

Hang alvast een leuk outfitje klaar. Misschien komt de wethouder en de vakjury tijdens de Winnaarstour op 1 december bij jullie aan de deur voor het overhandigen van de waardecheque. De uitreiking wordt gefilmd en gelanceerd tijdens het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen op 7 december bij een Dordtse horeca-onderneming.

Inschrijfformulier Dordtse Vrijwilligersprijzen 2022