Scrollen
Training
15 September 2022 - 09:30

Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Aansluitend op de informatiebijeenkomst over sociale veiligheid en VOG, bieden we de training tot Vertrouwenscontactpersoon aan.
Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Alle informatie op een rijtje

Training online deel 1 do 15 september 2022
Tijd 9.30 - 12.00 uur
Training op locatie deel 2 wo 28 september 2022
Tijd 9.30 - 12.30 uur
Locatie De WIJkhaven
Adres Maasstraat 25
Kosten gratis

In twee dagdelen leer je hoe je als vrijwilliger de rol van vertrouwenscontactpersoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol. Je moet beide dagdelen gevolgd hebben om als VCP binnen je vrijwilligersorganisatie aan de slag te kunnen.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen te praten over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek met het slachtoffer of de beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

Eerst meer weten over de rol van VCP?

Bekijk het filmpje

 

Bestuursleden en coördinatoren vrijwilligerswerk kunnen de rol van VCP vanwege hun positie niet binnen hun eigen organisatie oppakken. Maar wil je wel begrijpen hoe je de rol binnen de vrijwilligersorganisatie(s) weg kan zetten, dan kun je als er voldoende plek is meedoen aan dagdeel 1. Stuur hiervoor een mailtje naar merel.tenhaaf@inzet078.nl. 

Deze training wordt gegeven door Carin van der Hor. Carin is Expert VOG & Sociale Veiligheid van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Kun je niet op deze data? Via het NOV kun je de training ook (deels) volgen op andere data elders. Neem hiervoor contact op met Merel 06-50680966.

Schrijf je meteen in, er is beperkt plek!

Inschrijfformulier Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.