Scrollen
Training
23 September 2023 - 09:30

Training Vertrouwens contactpersoon (VCP) 2023

In twee dagdelen leer je hoe je als vrijwilliger de rol van vertrouwenscontactpersoon kunt invullen. Je krijgt uitleg over de functie, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.
Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Alle informatie op een rijtje

Datum online dagdeel 1 zie onder
Datum op locatie dagdeel 2 do 14 december 2023
Tijd 9.30 - 12.30 uur
Locatie De Wijkhaven
Adres Maasstraat 25
Trainer Carin van der Hor
Kosten gratis

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen te praten over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek met het slachtoffer of de beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

Deze training wordt gegeven door Carin van der Hor. Carin is Expert VOG & Sociale Veiligheid van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Online dagdeel 1 (maak een keuze op het inschrijfformulier)

Zaterdag 23 september 9.30 – 12.30 uur

Maandag 20 november 9.30 – 12.30 uur

Woensdag 22 november 9.30 – 12.30 uur

Live bijeenkomst dagdeel 2

Donderdag 14 december 9.30 – 12.30 uur

Goed te weten

Bestuursleden en coördinatoren vrijwilligerswerk kunnen vanwege hun positie de rol van VCP niet binnen hun eigen organisatie uitvoeren. Uitwisselen met een andere organisatie kan natuurlijk wel. Je kunt ook een vrijwilliger vragen deze training te volgen.

Verhinderd?

Als je niet op genoemde data kan, neem dan contact op met Merel 06-50680966. Zij helpt je verder want via het NOV kun je namelijk de training ook volgen op andere data elders in het land.

Eerst meer weten over de rol van VCP?

Bekijk het filmpje

 

Alles duidelijk? Inschrijven maar

Inschrijfformulier Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.