Scrollen
Evenement

Rivier Boot Stad

Doe mee en word onderdeel van een nieuw stadsverhaal. Het hoogtepunt van dit kunstproject belooft een bijzonder evenement te worden. Op 17 september 2022 zal dit onmogelijke schip door vrijwilligers versleept worden door de smalste straten van Dordrecht. De boot wordt getrokken, getild en gehesen door menskracht, onderweg valt het schip steeds verder uit elkaar.
Doe mee en word onderdeel van een nieuw stadsverhaal

Scheepstrekkers gezocht voor een onmogelijk kunstproject. Schrijf geschiedenis door dit schip samen met honderden vrijwilligers in september 2022 (exacte datum volgt nog) door de smalle straten van Dordrecht te slepen.

Het verslepen van de boot is een groot gebaar. Het geeft bekendheid aan de rijke geschiedenis van Dordrecht en voegt er tegelijkertijd een verhaal aan toe. Doe mee en wordt onderdeel van een nieuw stadsverhaal.

Samen maken we Dordrecht mooier

Je kunt als organisatie, groep, team, school, of vereniging meedoen. Of gewoon als losse Dordtenaar, met je gezin of de hele familie. Hoe groter de diversiteit aan groepen mensen hoe mooier het gevoel dat we dit met elkaar mogen doen. Als je iets hebt met de stad en haar historie is het fantastisch om op deze manier zelf geschiedenis te maken!

Lees meer, download de brochure en maak jouw achterban enthousiast.

Kunstenaar: Edward Clydesdale Thomsen i.s.m. Dordrechts Museum

Schrijf geschiedenis! Schrijf je in!

Inschrijfformulier Rivier Boot Stad