Scrollen
Training

Leergang Communicatie

Goede zichtbaarheid en naamsbekendheid is van levensbelang in de vrijwillige wereld waar de concurrentie op zoek naar de gedroomde vrijwilliger moordend is.
Volg alle sessies in de leergang of kies voor losse modules

Alle informatie op een rijtje

Training Communicatieplan schrijven Sessie 1 01 september 2022 van 9.30 - 12.00 uur
Training Communicatieplan schrijven Sessie 2 15 september 2022 van 9.30 - 12.00 uur
Training Communicatieplan schrijven Sessie 3 29 september 2022 van 9.30 - 12.00 uur
Workshop Beter fotograferen met je smartphone 20 oktober 2022 van 9.30 -12.00 uur
Workshop Basiskennis Social Media 09 november 2022 van 19.30 - 21.30 uur
Workshop Vacaturetekst & INZETvoorelkaar 24 november 2022 van 9.30 - 12.00 uur
Locatie Wijkhaven de Staart - Maasstraat 25 in Dordrecht
Kosten Gratis maar wel veel waard

Bij het enthousiast maken van nieuwe vrijwilligers draait alles om communicatie. Ontbreekt het je aan tijd, geld of kennis om marketing en communicatie eens goed op poten te zetten? En vind je het moeilijk om ‘in je eentje’ een strategisch plan te maken? Grijp dan nu de kans om er samen met INZET078! werk van te maken.

Leerdoel

Tijdens deze leergang gaan we praktisch aan de slag. Je doet kennis op die je meteen in de praktijk gaat toepassen. Je leert doelgroepgericht denken en weet de manieren om gerichter vrijwilligers te enthousiasmeren. Je krijgt een berg inspiratie om je social media kanalen leuker en levendiger te maken en daar plaats je voortaan de leukste foto’s 😉 Dit staat natuurlijk ook in het zelfgemaakte strategische communicatieplan waarmee je de komende jaren vooruit kunt.

Ga je de uitdaging aan? Volg alle sessies in de leergang of kies voor losse modules.

Module 1 Training Communicatieplan schrijven (3 sessies)

In drie bijeenkomsten maak je stap voor stap je eigen communicatieplan. Daarbij leer je de communicatiemiddelen af te stemmen op je doelgroep (vrijwilligers) waardoor je in de toekomst meer succes hebt bij het bereiken en enthousiast maken. Je leert strategisch te denken voor de lange termijn en maakt een actieplan waarmee je de volgende dag al kan beginnen. Concreet en praktisch.

Module 2 Workshop Beter fotograferen met je smartphone

We gaan met elkaar op pad en maken binnen en buiten foto’s waarbij je nieuwe inzichten krijgt over de techniek, de beste standpunten, de beste lichtval. Ook krijg je tips over het gebruik van een gratis fotobewerkingsprogramma en een klein lesje over privacy.

Module 3 Workshop Basiskennis Social media

Facebook, Instagram, LinkedIn of Snapchat? Waar bevindt zich jouw doelgroep en hoe ga je op social media meer naamsbekendheid creëren. Heb je wel een account, maar geen levendige pagina? Heb je geen inspiratie, tijd en eigenlijk ook gewoon geen zin om alles bij te houden? Volg de workshop en maak social media ook voor jouw organisatie leuk en boeiend op een manier die bij je past. Het is nu eenmaal dé plek waar je kandidaat vrijwilligers enthousiast kan maken.

Module 4 Workshop Vacaturetekst x INZETvoorelkaar

Tijdens deze praktische workshop gaan alle deelnemers hun eigen organisatieprofiel aanmaken en vacatures plaatsen op de nieuwe e-matchingstool van Dordrecht, INZETvoorelkaar.nl.  We gaan aan de slag met het schrijven van prettig leesbare vacatureteksten en het plaatsen van de beste foto’s. Natuurlijk passen we de opgedane kennis uit voorgaande modules toe.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor o.a. (communicatie) vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en/of bestuursleden van Dordtse vrijwilligersorganisaties. Kom samen! dan borg je de opgedane kennis beter in je organisatie, twee weten meer dan één. Wil je weten of het niveau van de training geschikt voor je is of heb je andere vragen, bel Margriet op 06-46607646.

Mooi meegenomen

De trainingen worden verzorgd door onze communicatieadviseur Margriet. Zij is ook na de trainingen beschikbaar om te helpen bij toekomstige communicatie vraagstukken.

Kijk voor het volgen van de losse modules in ons trainingsaanbod.

Inschrijven maar!

Inschrijfformulier Leergang Communicatie Modules 1 t/m 4

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.