Scrollen
Evenement
30 September 2021 - 00:00

Kletsbakkies in Week Tegen de Eenzaamheid

Kletsbakkies zijn kleine kaartenbakjes die je tijdens de Week tegen de Eenzaamheid kunt vinden in tien Dordtse horecagelegenheden. De kletsbakkies zijn gemaakt door ouderen. Op de kaartjes staan vragen als: "Hoeveel tijd kost het jou om er even voor iemand te zijn?” Of: “Wat levert het jou op om mijn koffiemaatje te worden?”

Alle informatie op een rijtje

Kletsbakkies vind je bij Café Merz
Het Magazijn
Restaurant Post
Visser's Poffertjes
Dordts Genoegen
Klander Muelen
Het Vogelnest
Crabbenhoeve
Tuin van Sterrenburg
Het Polderbakkie

‘Kletsbakkies’ is een initiatief van vier Dordtse organisaties die de handen ineen slaan om extra ‘maatjes’ te vinden. Woon-zorgcentrum de Merwelanden, Buddyzorg, Homestart en Moeders Informeren Moeders starten tijdens de Week Tegen de Eenzaamheid hun gezamenlijke campagne met de slogan: “Er even voor iemand zijn…” De slogan wordt afgemaakt met ideeën hoe je in korte tijd iets voor iemand kunt betekenen: als koffiemaatje, sparringsmoeder, winkelvriendin, wandelvriend of automaatje bijvoorbeeld.

Er even voor iemand zijn

Met verhalen van mensen die nu al maatje zijn, willen de vier organisaties Dordtenaren inspireren. De verhalen worden verteld via Social Media. Met de campagne willen de organisaties laten zien dat ‘er even zijn voor iemand zijn’ helemaal niet veel tijd hoeft te kosten en zelfs gezellig en verrijkend kan zijn.

Homestart van Humanitas en Moeders informeren Moeders van Jong-JGZ zijn er vooral voor (jonge) gezinnen. Zij brengen ervaren ouders in contact met gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Door ‘er even voor een mede-ouder te zijn’ kun je al heel veel betekenen.

In Woon-Zorgcentrum de Merwelanden worden maatjes gezocht die eenzame ouderen willen bezoeken. Samen een eindje wandelen, een boodschapje doen of een bordspelletje spelen. Door er ‘even voor een oudere te zijn’ beleef je allebei bijzondere en mooie momenten.

Buddyzorg van MEEVivenz zet dagelijks haar deuren open om dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden of mensen met psychiatrische klachten met raad en daad bij te staan. Professionele hulpverleners helpen hen richting een beter bestaan. Daarnaast geven maatjes door ‘er even voor deze mensen te zijn’, een extra steuntje in de rug.

Wie er even voor iemand wil zijn, kan bellen met het Maatjesloket van INZET078! tel (078) 206 30 02. Samen met een adviseur vrijwillige inzet wordt dan gekeken bij welke organisatie je hulpaanbod het beste past.