Scrollen
Training

Expeditie Nieuwe Gezichten

Ben je op zoek naar vrijwilligers maar weet je niet meer waar je ze moet zoeken? Doe dan mee met een Expeditie Nieuwe Gezichten.
Vinden van vrijwilligers kan ook samen

Met deze methode ga je aan de slag om nieuwe vrijwilligers te werven én om jouw organisatie aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor deze ‘nieuwe gezichten’. We maken écht werk van het werven van nieuwe vrijwilligers uit een andere doelgroep. Daarbij durven we van de gebaande paden af te wijken en maken we gebruik van elkaars inzichten.

In Dordrecht valt nog genoeg te ontdekken

Ga je mee op pad? Wij gaan je helpen, we doen het samen. Hoe:

  • Door het inzetten van een methode ontwikkeld door het NOV
  • Onder begeleiding van 2 expeditiebegeleiders vanuit INZET078! die zijn opgeleid door het NOV
  • Samen met vier andere Dordtse vrijwilligersorganisaties
  • Door krachten te bundelen maar ook ruimte te houden voor eigen plannen

Wie kunnen er meedoen?

  • Alle organisaties in Dordrecht die gebruik maken van vrijwilligers, of je nu een kleine of grote vrijwilligersorganisatie bent, een koepelorganisatie, een zorg- of een buurtinitiatief.
  • In jouw organisatie wordt het belang van het vinden van een nieuwe doelgroep breed gedeeld.
  • Je doet met twee personen uit jouw organisatie mee. Idealiter één persoon met beslissingsbevoegdheid en één aanpakker om het plan tot uitvoering te brengen. Gaat het niet lukken om twee personen af te vaardigen, dan zoeken we samen naar een oplossing.

De expeditie duurt 2 maanden en er zijn 8 contactmomenten. Deze expeditie doorloop je met 4 andere organisaties dus je maakt gebruik van elkaars ervaringen en kennis. In Dordrecht valt nog genoeg te ontdekken.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd of deze (kosteloze) reis iets voor jouw organisatie is neem dan contact op met Caroline of Merel via info@inzet078.nl of 078-2063002.