Niet zichtbare beperkingen

31-12-2019

00:00

E-learning

Gratis

, ,

SIGRA ontwikkelde de Free Learningmodule Niet zichtbare beperkingen. Hiermee kan iedereen die dat wil, aan de hand van vragen en video’s, basiskennis opdoen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en leren hoe je hiermee in je communicatie rekening kunt houden. Denk hierbij aan beperkingen zoals een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een vorm van autisme.

SIGRA ontwikkelde deze module in opdracht van de Gemeente Amsterdam, omdat mensen met een niet zichtbare beperking nog te weinig worden (h)erkend in de wijk. De module is ontwikkeld in samenwerking met de Expertisenetwerken NAH, Autisme en (L)VB. De module is gebaseerd op workshops, ontwikkeld door de drie Expertisenetwerken, die in 2015 en 2016 door MEE Amstel en Zaan zijn aangeboden aan professionals en vrijwilligers in de wijken.

De module is vooral bestemd voor professionals en vrijwilligers die in de wijk werken. Denk daarbij aan vrijwilligers in de buurt, medewerkers van de Sociale Loketten, schuldhulpverleners, buurthuismedewerkers, en thuiszorgmedewerkers. De Free Learningmodule is een eerste kennismaking en vooral bedoeld om mensen bewust van en nieuwsgieriger te maken naar al die bijzondere stadsgenoten die je in je (vrijwilligers-) werk kunt ontmoeten.

De module duurt ongeveer 30 minuten.

Klik hier voor de e-learning.

Voor wie?

Voor vrijwilligers en professionals

Door wie?

SIGRA

Contact

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met INZET078!

 

Participanten